АЗ СЪМ СВОБОДЕН ОТ ДЪЛГОВЕ

Дълговете изядоха заплатата ми и това беше моя вина.
Заплатата ми се сви значително, когато смених работата си, но навиците ми за харчене на пари останаха същите. В резултат на това аз затъвах все по-дълбоко в дългове. След като върнах десятъка, едва успях да си платя сметките.
Чувствах се ужасно. Преди да си сменя работата, давах 10 процента от брутния си доход като десятък, 10 процента за дарения и 10 процента за благотворителност. Сега успявах само да връщам десятъка. Щяха да ми трябват поне четири години, за да изплатя всичките си дългове. Не исках да чакам толкова дълго и се замислих за Малахия 3 глава, където Бог ни предизвиква да Го изпитаме с нашите десятъци и приноси.
Поех си дълбоко дъх и реших да започна да давам 10 процента от брутния си доход като дарения за мисионски проекти в допълнение към десятъка, надявайки се да намеря някаква работа на свободна практика, за да мога да възстановя дарените пари. Но въпреки че не се появи допълнителна работа, десет месеца след като започнах да давам даренията, бях без дълг! Трудно е да се обясни какво се случи. Това е Божия математика, тъй като Той никога не ми даде допълнителни пари. Вместо това Той направи живота ми по-скромен и по-евтин.
Малко след като започнах да давам дарения, трябваше да си купя самолетен билет, за да посетя болния си баща. Билетът в двете посока, закупен в последния момент, струваше само 110 долара, значителна отстъпка от обичайните 250 долара. След това един приятел ме закара до летището, като ми спести разходите за пътуването до там . После някои приятели ме поканиха да отседна в свободната им стая, без наем. Списъкът може да бъде продължен.

Анонимен автор