АКО СТРАДАТЕ ОТ ТРЕВИЖНОСТ И ДЕПРЕСИЯ

Петстотин мъже и жени, страдащи от тревожност и депресия, били поставени на програма за промяна на начина на живот, включваща хранителен режим от непреработени растителни храни. Повечето отпаднали през първите две седмици, защото преценили, че програмата била ,,твърде строга“ за тях. По-голяма част от онези, които останали на програмата обаче, почувствали съществени  подобрения  на настроението и голямо подобрение или пълна ремисия на симптомите на тревожност. Мнозина, които страдали от изтощение и болки, получили облекчение и за дванадесетте седмици, през които продължило изследването, отслабнали средно с около три килограма. Най-забележителното било, че три месеца след края на  изследването те отслабнали общо с около седем килограма, което предполага, че самостоятелно са продължили да спазват програмата.

,,Можем без диети“  д-р Майкъл Грегър

P.S. Лечение с промяна на храненето, начина на живот и с природни средства се провежда задължително след консултация с личния лекар или лекар – специалист в съответната област.

P.S. При хранителен режим, изключващ всички животински продукти, трябва да се правят периодични изследвания за нивото на вит. В12 и вит D и да се комбинират бобови и зърнени храни, с добавка и на малки количества ядки, за да се приемат пълноценни белтъчини. Промени и в храненето, особено при заболяване, винаги трябва да се съгласуват с лекуващия лекар.