БАНИ НА СТЪПАЛАТА ПРИ ГЛАВОБОЛИЕ

Подобряват кръвообращението и осигуряват чувство на релаксиране. Особено подходящи са за хора, страдащи от главоболие поради напрежение.

  1. Горещи бани на краката с увеличаваща се температура: Седейки на стол, човек поставя краката си в кофа или голям леген с вода с температура 35 градуса по Целзий. Водата трябва да достига до средата на прасеца или по-нагоре. На всеки две минути добавяйте още гореща вода, докато температурата на водата се повиши ди 41 градуса. Времетраенето на банята е от порядъка на 10-20 минути. Веднага след нея приложете баня или обливане със студена вода в продължение на 10-20 секунди. Това трябва да бъде последвано от един час релаксиране, за предпочитане в легнало положение.
  2.  Алтернативна (меняща се) баня на стъпалата (горещо и студено): Поставете две големи кофи – едната с гореща вода (38-40 градуса), а другата – със студена (17-20 градуса). Поставете краката в кофата с гореща вода в продължение на 5-10 минути, а след това – в кофата със студена вода в продължение на 10-20 секунди. Тази процедура се повтаря три пъти. Водата трябва да стига до средата на прасеца или по-нагоре.

,,Главоболието – научни и природни средства за лечение“ Издателство ,,Нов живот“

,,Трябва винаги да имаме предвид обаче първостепенната роля на лекарите, чийто професионализъм в различните сфери на медицината никога не бива да бъде пренебрегван. Затова диагнозите винаги трябва да бъдат поставяни от правоспособен лекар – единствената личност, която има право да анализира състоянието на пациента и която притежава нужната квалификация да приложи най-доброто лечение при всеки отделен случай.“ – от автора