Представете си, че има банка, която всяка сутрин добавя във вашата сметка 86 400 лева. Остатъкът не се прехвърля за следващия ден. Всяка вечер служителите изтриват онова, което не сте успели да похарчите. Какво ще направите? Ще използвате всичко до стотинка, разбира се!

Е, всеки си има такава банка, наречена Време. Всяка сутрин, тя ти дава 86 400 секунди. Всяка нощ сметката се изтрива независимо от това, че си се провалил да инвестираш в добра цел. В тази сметка нищо не се прехвърля за следващия ден. Не се позволява превишаване на кредита. Всеки ден се открива нова сметка за теб. Всяка нощ се изтриват записите от изминалия ден. Ако се провалиш да използваш дневния си депозит загубата е за твоя сметка. Няма връщане назад. Няма прехвърляне за утрешния ден.

Ето защо никога няма достатъчно време или прекалено много време. Управлението на времето се решава от нас самите и никой друг. Трябва да живеете в настоящето с това, което ви е дадено днес. Инвестирайте го така, че да се радвате на здраве, щастие и успех. Часовникът тиктака. Направете деня си възможно най-добър.

… Ценете всеки миг от живота си. Ценете го още повече, ако го прекарвате с някой важен за вас човек, достатъчно важен, за да му отделите част от времето си. Времето не чака никого. Вчерашният ден е история. Утрешният ден е мистерия. Днешният ден е дар. Затова живейте, като за последно и се радвайте на живота, правейки го по-хубав!