БЕЗОПАСНИ ИЗТОЧНИЦИ НА КАЛЦИЙ

Защо добавките с калций биха могли да повишат риска от инфаркт при положение, че същият калций, който получавате от храната,  не го повишава? Когато вземате таблетки с калций, получавате неестествено голямо, бързо и продължително покачване на нивото на калций в кръвта, което може да продължи цели осем часа. Това може да доведе до по-лесно съсирване на кръвта, което би могло да увеличи риска от образуване на съсиреци в сърцето или мозъка. Разбира се, ако се притеснявате от инфаркти, има и рискови хранителни източници на калций. ( Теб гледам сирене.)

Най-добрите източници на калций са храните от категорията ,,Зелена светлина“ (храни от растителен произход, към които нищо не е добавено и от които нищо полезно не е отнето). Непреработените растителни храни от категорията ,,Зелена светлина“, за разлика от млечните продукти, прибавят калция към големи количества фибри, желязо, антиоксиданти и тилакоиди вместо към ,,багажа“, който често съпровожда млечните продукти, като например натрий, холестерол и наситени млечни мазнини.

Тилакоиди (Микроскопични, подобни на торбички структури, съставени от богати на хлорофил мембани, концентрирани в листата на растенията – зеленият двигател на живота).

P.S. Най-богатият източник на калций е сусамовото семе 1500 мг на 100г. Добър източник са и бобови, зеленолистни и други непреработени растителни храни.

,,Можем без диети“  д-р Майкъл Грегър

За повече информация посетете нашия сайт: http://http://facebible.bg/