БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА

Когато Андрю се приготвял за работа един ден, той казал на жена си, че най-накрая е събрал смелост да попита шефа си за увеличение на заплатата. През целия ден той се чувствал нервен и загрижен, като си мислел за предстоящата му среща. Какво ако г-н Ларчморт откажел да му даде така желаното увеличение? Андрю бил работил много усилено през последните 18 месеца и бил уредил някои доста добри сметки за рекламната агенция на Бреър и Хопкинс. Разбира се, че заслужавал увеличение на заплатата.
Коленете на Андрю омеквали от мисълта за влизането в кабинета на г-н Ларчморт. По-късно след обяд, той най-накрая събрал смелост да прекрачи през прага на стаята на началника си. За негово удивление и изненада, пестеливия Харви Ларчморт се съгласил да увеличи заплатата му.
Вечерта Андрю се прибрал в тях, нарушавайки всички градски и окръжни ограничения на скоростта, за да седне на красивата маса, отрупана с прибори от фин китайски порцелан и ароматни свещи. Жена му, Тина била приготвила изискана вечеря, включваща любимите му ястия. Той веднага разбрал, че някой от офиса се бил обадил, за да я предупреди.
До чинията си, Андрю открил красиво надписано писмо. То било от съпругата му. В него пишело: “Поздравления, любов моя! Знам, че си получил увеличението. Приготвих тази вечеря, просто, за да ти покажа колко много те обичам. Толкова съм горда от твоите постижения!”
След като го прочел, той погледнал към Тина и си помислил колко е чувствителна и грижовна!
След вечерята, Андрю отишъл в кухнята, за да си вземе десерт и забелязал втора бележка, която била паднала на пода от джоба на Тина. Навеждайки се, за да я вдигне и занесе на жена си, той прочел: “Не се тревожи, че не получи увеличението. Така или иначе го заслужаваш. Ти си чудесен човек и много стойностен служител за компанията си. Затова приготвих тази вечеря за теб – за да ти покажа колко много те обичам, въпреки че не получи увеличение.”
Внезапно сълзи се стекли по бузите и брадичката на Андрю. Пълна подкрепа от страна на Тина, без значение от успехите му в работата. Върнал се обратно в кухнята и без да каже нищо, просто я прегърнал и целунал.