БОГАТА НА МАСТИ ДИЕТА
Доказано е, че богатата на масти диета увеличава риска от рак. на гърдата, на простатата, на матката и на дебелото черво. Има изследвания, които показват, че хората, които ядат много месо, по-често страдат от рак, което може да се дължи на високия прием на масти и белтъци,
на липсата на влакнини или на комбинацията от всички тези фактори.
И най-добрите храни гранясват бързо. Това се отнася особено до естествените, непреработени
термично, здравословни храни като пшеничения зародиш, олиото от пшенични кълнове,
слънчогледовото семе, сусаменото семе и пълнозърнестото брашно.
Те трябва да се консумират абсолютно пресни. Кислородът във въздуха е причина за много
бързото им гранясване. В процеса на гранясване се образуват много вредни химични вещества като пероксидите. Ракът на гърдата, на дебелото черво и на простатата се среща
рядко, когато диетата е бедна на масти. За да резорбира мазнините храносмилателният канал
отделя вещества, наречени жлъчни киселини, които стимулират ракообразуването.
Колкото по-малко мазнини поемате, толкова по-малко жлъчни киселини ще се образуват.
,,Лекарства от природата” Издателство “Нов живот”