БУДИЛНИКЪТ „КЛОКИ”

 

Студент, последна година в Технологическия университет в Масачузетс, може би е разрешил проблема с успиването. Двадесет и шест годишният Гаури Нанда създал „Клоки” – будилник с колелца. Когато звъни, той се движи и се скрива, преди да стигнете с ръката си до нощното шкафче. Вътре има механизъм, който го кара да се движи напосоки, така че всеки ден часовникът отива на ново място. За да го изключите, трябва да станете от леглото и да го намерите.

„Времето лети” – казваме ние, но един мъдър човек е отбелязал, че „времето стои, а ние летим.” Независимо дали ставаме рано или се излежаваме до късно, ние се носим напред от тайнствената сила, наречена време. Когато всеки ден отново осъзнаваме краткотрайността на живота, това ни подтиква да се доверяваме на Бога. Псалмопевецът пише: „Научи ме. Господи за кончината ми и за броя на дните ми – какъв е? Дай ми да зная колко съм кратковременен… наистина всеки човек колкото здраво и да стои, е само лъх… И сега. Господи, какво чакам? Надеждата ми е в Теб?” (Псалом 39:4).

Какво трябва да осъществим днес? Може би трябва да започнем важна задача, да говорим по отдавна нерешен въпрос, или да възстановим ценни взаимоотношения преди да заспим. Животът е кратък, но нашият Бог е силен. 

 

„Научи ме. Господи, за кончината ми и за броя на дните ми – какъв е. Дай ми да зная колко съм кратковременен.“  Псалом 39:4

 

НЕКА НЕ ПРОПИЛЯВАМЕ ВРЕМЕТО СИ, А ДА ГО ИНВЕСТИРАМЕ.