БЯЛО ПРОСТРАНСТВО

 

В продължение на 50 години Ан Ландърс давала съвети в една рубрика, която била включена в повече от 1200 вестника по целия свят. Когато починала на 22 юни, 2002 г., дъщеря й Марго Хауард написала статия за сбогом. Тя помолила редакторите да оставят празно място в последната част от рубриката като спомен за майка й.

Идеята дошла от публикация, писана години преди това, когато Ан се развела със съпруга си след дълги години брак. Ан помолила редакторите да оставят празно място накрая, като спомен за един добър брак, който „не достигнал до финала”.

Когато някой пише за вас последната статия, колко „празно място” ще има в нея? Когато животът ви дойде до своя край, ще останат ли недовършени неща? Дали това празно място ще бъде мълчаливо свидетелство за цели, които никога не сте осъществили, добри навици (като постоянство в четене на Библията), които никога не сте си създали, помощ, която никога не сте оказали, добри неща, които сте смятали да направите, но не сте? Дали едно достатъчно голямо празно място ще говори, че сте имали намерение да изградите по-дълбоки взаимоотношения с Бога, но тази близост е останала като неосъществен идеал? Или дали другите ще могат да кажат за вас:

 „Аз се подвизах в доброто войнстване, пътя свърших, вярата опазих.“ II Тимотей 4:7

 

ЗА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ МАКСИМАЛНО ОТ ЖИВОТА, НАПРАВЕТЕ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА БЪДЕ ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ХРИСТОС.