ГОСПОЖА БИБЛИЯ – 2 част 

   Реших отново да посетя Госпожа Библия, възрастната дама с царствената осанка и благородна външност, както и бях обещал. Заварих я в приповдигнато настроение и трескава подготовка.

–Добър ден, Госпожо Библия! Дойдох да Ви посетя, както обещах.

–Добър ден! Много се радвам, че отново ви виждам. Срещите с вас стоплят душата ми.

–Госпожо Библия, заварвам Ви в много добро настроение за разлика от миналия път. Ако не е тайна, ще ми кажете ли на какво се дължи това?

–Разбира се! Скоро ще се срещна с моя Автор, когото не съм виждала много отдавна и затова се подготвям толкова усилено.

–О, това е добра новина! Бихте ли ми казали деня и часа, когато Той ще дойде, за да дойда и аз да Го посрещна?

–Не мога да ви кажа деня и часа на идването на моя Автор, защото не ги зная, но това ще бъде много скоро. Ако по-често ме посещавате със сигурност ще разберете деня и часа на идването Му.

   Изведнъж по лицато и мина сянка на тъга и аз я попитах:

–Госпожо Библия, защо пак се натъжихте? Нали ще се срещнете с Автора си след дълга раздяла, това не би трябвало да Ви натъжава.

–О, тази среща я чакам от дълго време и това ме изпълва с радост, обаче не това ме натъжава.

–Ще ми кажете ли причината, може би ще мога да Ви помогна?

–Натъжава ме факта, че много хора не знаят за скорошното идване на моя Автор, а тези, които знаят, като че ли са безразлични към това събитие. Ако тези, които знаят за скорошното Му идване се отърсят от безразличието и апатията, които са ги обхванали и започнат да канят хората да дойдат на тази среща, тогава радостта ми ще бъде пълна.

   Тези нейни думи ме пронизаха право в сърцето, защото и мен от време на време  ме обхващат безразличието и апатията. Очите ми са насълзиха, когато и казах:

–Госпожо Библия, благодаря Ви за изобличението, то отвори очите ми, за да видя в действителност в какво духовно състояние се намирам. Трябва вече да се разделим, но обещавам по-често да Ви посещавам и да каня хората за срещата с вашия Автор. Довиждане и до нови срещи.

–Довиждане! И не забравяйте, че колкото по-често ме посещавате, толкова по-ясно ще ви стане, кога ще дойде моят Автор. 

  „Ето, ида скоро. Блажен, който пази думите на пророчеството на тази книга. И с Мене е Моята награда, за да отплатя на всеки според делата му” (Откровение 22:7,12).

Автор – Николай Г. Костов