ДА ПОНИЖИМ РИСКА
След като проследили повече от шестнайсет хиляди души в течение на повече от дванайсет години, изследователи от Оксфордския университет установили, че при онези, чийто хранителен режим е основан на растителни храни, вероятността да се разболеят от всякакъв вид рак е много по-малка. Най-силна очевидно била защитата срещу рак на кръвта. Заболелите от левкемия, лимфома и множествена миелома сред онези на вегетариански хранителен режим били наполовина в сравнение с останалите, които консумирали месо. Защо този в голяма степен понижен риск от ракови заболявания на кръвта се свързва с хранителен режим, в който преобладават растителните храни? British Cancer Journal заключава: ,,Необходими са още изследвания, за да се разбере механизмът на този ефект.“ Докато учените се опитват да изяснят причините, защо да не започнем предварително и не се опитаме още днес да добавим повече здравословни растителни храни в чиниите си?
,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър
Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.