Ние познаваме комара като летящо животно. Всъщност комарът прекарва своите стадии на развитие във водата и излиза от подводния свят с изключителен “дизайн“, с всички необходими за сухоземния живот органи. Комарът започва да лети, подсигурен със специални сетивни системи, с които да определя мястото на своята жертва. С тези системи той прилича на военен самолет, оборудван с детектори за топлина, час, влага и миризма. Той дори има способността “да вижда според топлината“, което му помага да намери жертвата си дори и в гробна тъмнина.

Техниката за “смучене на кръв“ на комара е свързана с комплексна система, от която може да ви се завие свят. Със своята система за рязане, изградена от шест ножа, той реже кожата като бръснач. Докато продължава процесът на рязане, секрет, който се отделя върху раната, упоява тъканите и човек дори не осъзнава, че кръвта му се смуче. Този секрет  същевременно предотвратява съсирването на кръвта и осигурява продължителността на процеса на смучене.

При липсата дори на един от тези елементи комарът няма да може да се храни с кръв и да отгледа поколението си. Със своя изключителен дизайн дори това малко същество е ясен знак за Сътворението.