ДОБРАТА ХРАНА

Включете в менюто си повече плодове и зеленчуци, като изядете плод за закуска, суров зеленчук вместо чипс или вафла след обяд; направете салатата  задължителна част от вашата вечеря. Яжте пълнозърнести храни  три пъти дневно – препечени филийки от черен хляб на закуска, кафяв ориз и бобови храни на обяд. И не забравяйте за ядките, зърнените и соевите продукти. Те са чудесен източник на белтъчини без холестерол или наситени мазнини, с каквито са пълни животинските храни. Ще получите и допълнително количество от полезните за сърцето мазнини и съставки, познати като фитохимикали. Фитохимикалите снабдяват тялото ни  с амунициите, които са му нужни, за да ни предпазва от повечето болести.

,,Здраве от сътворението”- 94 стр. Издателство ,,Нов живот”