ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕМ
Учените разработили изследване, в което хората консумирали на практика едни и същи храни, като този път се различавали единствено по наситени и ненаситени мазнини. Изпекли мъфини. Половината били приготвени със слънчогледово олио, а другата половина с палмово, мазнина, която е наситена, но като всички растителни мазнини без холестерол. Мъфините с палмово масло не само довели до значително по-големи чернодробни и като цяло, телесни мазнини, но и до производство на два пъти повече висцерални мазнини, които са особено опасни, защото обвиват вътрешните ни органи. И така, наситените растителни мазнини, като кокосово масло, не само се присъединяват към животинските мазнини, които увеличават риска от сърдечни заболявания, но може също така да играят роля в епидемията от затлъстяване.
,,Можем без диети“ д-р Майкъл Грегър