ДОБРОТО ИЛИ ПО-ДОБРОТО

 

Петгодишният Ранди искал пощенска кола за Рождество Христово. Докато пазарували с майка му, той открил точно тази, която искал. Била дълга около 15 см и имала страхотни колела. В нея били впрегнати тъмнокафяви пластмасови коне. „Мамо, искам тази. Мооооля те!” умолявал той. Както правят понякога малките деца, той започнал да настоява прекалено много да получи тази пощенска кола за Рождество. Майката казала: „Ще видим” и се върнали у дома.

Ранди бил сигурен, че желанието му ще бъде изпълнено. Дошла рождествената утрин и той уверено отворил подаръка си. Разбира се, вътре била пощенската кола, за която толкова много молел. Бил толкова доволен. Но тогава по-големият му брат казал: „Ти постъпи много глупаво като настояваше да получиш точно тази кола. Мама ти беше купила много по-голяма, но когато ти настоя за тази малка кола, тя отиде и направи замяна!” Изведнъж малката пощенска кола не изглеждала вече толкова привлекателна за Ранди.

Понякога ние приличаме на Ранди във взаимоотношенията ни с Бога. Молим се за конкретна нужда и Му казваме как да ни отговори. Ние се молим и настояваме – и Бог понякога ни дава точно това, което искаме. Но може би Той е имал нещо по-добро предвид.

Молете се за най-значимите неща. Не е възможно да ви дойде наум молитва за толкова голямо нещо, че Бог, като отговаря, да не пожелае да помолите за нещо още по-голямо.

“И каквото поискате в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина.“

Йоан 14:13

ИСКАЙТЕ НАЙ-ДОБРОТО СПОРЕД БОЖИЯТА ВОЛЯ, ЗА ДА ГО ПОЛУЧИТЕ.