ДОСТЪПНО И ЕФЕКТИВНО ЛЕКАРСТВО

Човешкото тяло се състои от 70% вода. Ето защо е ясно, че постоянното набавяне на водата, която губим, укрепва здравето и дълголетието. Водата пречиства тялото ни и изхвърля             нечистотиите от кръвта. Всеки час десет пъти обемът на кръвта в тялото преминава през бъбреците, за да бъде прегледана и очистена.

Когато не се пие вода, тялото често става уязвимо към възпаления и инфекции, особено в бъбреците и уринарния тракт. Но какво е идеалното количество вода, което трябва да пием всеки ден? Средно осем чаши дневно се препоръчват между храненията, като избягваме приема на течности с храната.

Ползите от водата. Когато пиете достатъчно вода, тялото ви се чувства добре и изпраща положителни сигнали към мозъка. Това спомага за подобряване на настроението и следователно – на продуктивността. Когато стомахът получи вода, усещането за насита се удължава. В допълнение към това добре е да помним, че водата не съдържа калории, мазнини, въглехидрати или захари! Тя хидратира кожата, с което спомага за нейната             еластичност и забавя белезите на стареенето. Водата подпомага укрепването на защитните сили на организма. В такъв случай той може по-ефективно да се бори с болестите.

Ами ако не пия вода? Ако се чувствате изморени, една от причините би могла да се крие в липсата на вода. Водата унищожава токсините и отпадъците, които биха могли да увредят тялото. Освен това, когато приемате само малки количества вода, сърцето трябва да работи по-усърдно, за да изпомпва кръвта. Често пъти причината за главоболието и мигрената е        свързана с дехидратацията. Когато страдате от главоболие, преди да приемете каквито и да било лекарства, пийте вода, за да се хидратирате. Възможно е по този начин да разрешите проблема. Лошият дъх може да бъде сигнал за дехидратация. Слюнката помага на устата да се освободи от бактериите и да поддържа езика хидратиран.

Както виждате, водата е жизненоважна за нашето тяло. Пийте вода.

,,Силата на надеждата“  Издателство ,,Нов живот“