ДОСТЪПНО И ЕФИКАСНО ЛЕКАРСТВО

Повече от 100 години психиатричните заболявания са били лекувани с топли бани от естествени извори или от други източници. През 50-те години на XX век специални вани, завиване с мокри чаршафи и други форми на водолечение са използвани редовно в психиатричните болници навсякъде в САЩ и Европа. Тези подходи са използвани не само за лечение на депресия, но и при делириум, възбуда, безсъние, стомашно-чревни разстройства и болка.

Скорошни проучвания сега потвърждават, че здрави участници, които са пасивно затопляни точно преди да си легнат, имат по-добър сън, установен чрез анализ на мозъчните вълни (ЕЕГ). Тъй като разстройствата на съня се проявяват в поне 90% от хората с тежка депресия, възможно ли е топлите вани всъщност да помагат за лечението и.

Топлите бани помагат според скорошно предварително проучване, проведено в Мичиганския държавен университет. Повече от 40 пациенти на възраст от 18 до 62 години, приети в психиатрична болница с епизод на тежка депресия, правели топла 30-минутна вана (39-40 градуса по Целзий) точно преди лягане. Забелязано било подобрение по отношение на напрежението, тревожността, гнева, враждебността, объркването,смущението и депресията. Резултатите са сходни при мъжете и жените.

,,Изход от депресията” Д-р Нийл Недли

Можете да поръчате книгата на 0895 696 461