ЗАСЛУЖАВАЩО ВНИМАНИЕ

Забележително е как само за две седмици следването на хранителен режим, основан на растителни храни, съчетано с разходка всеки ден, може да подобри защитата ни срещу рак. Учени покапали кръв от жени, с клетки от рак на гърдата, развиващи се в блюдо на Петри, преди и след четиринайсет дни здравословен живот.

Кръвта, която взели от тях след като жените започнали да се хранят по-здравословно, потиснала развитието на раковите клетки значително по-добре и убила 20-30 процента повече  ракови клетки от кръвта, взета от същите жени  само две седмици по-рано. Изследователите приписали този факт  на понижението на нивата  на подпомагащия развитието на рака хормон на растежа, наречен IGF-1, което вероятно се дължи на намаления прием на протеини от животински произход.

Каква кръв бихте желали да тече из тялото ви и каква да бъде имунната ви система? Кръв, която просто облива новопоявилите се ракови клетки, или кръв, която стига до всяко кътче в тялото ви, способна да забавя и спира развитието на раковите клетки още при появата им?

,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър

Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.

P.S. При хранителен режим, изключващ всички животински продукти, трябва да се правят периодични изследвания за нивото на вит. В12 и вит D.