ЗАСТЪПНИЧЕСКА МОЛИТВА НА РОДИТЕЛИТЕ КЪМ ДЕЦАТА

 

Молитвата е обръщение към всемогъщия Бог на вселената. Няма по-висшестоящ и по-могъщ източник на помощ от Него. Като Алфред Тенисън е казал преди много години: „В молитвата се извършват повече неща, отколкото светът може да си представи”.

Най-доброто и най-резултатното, което изобщо можем да направим за децата и семейството си, е да се молим за тях всеки ден. Затова разрешете да ви препоръчам да започнете да практикувате застъпническа молитва. След като децата заспят, отидете до леглата им, (бащата и майката) коленичете и се помолете за тях. Наблюдавайте ги в съня им, докато се молите. Рядко ще има вечер, когато правите това и в очите ви да не се появят сълзи. Молете се така всяка вечер.

„Благоволението пред Господа” ясно посочва на духовния растеж. Молете се децата ви винаги да имат отзивчиви сърца към Господа и познаването, следването и служенето на Него да бъдат най-силните им желания. Молете се с течение на времето у тях да се оформи истинско Христоподобие.

И най-накрая, „в благоволение пред … човеците” се отнася към израстване в обществото. Молете се децата ви да се научат да се разбират с хората, да бъдат верни приятели, но без да правят компромис със своите ценности. Молете се Бог да им даде добри приятели, които да оказват положително влияние върху тях. Молете се още сега Бог да подготвя момчета и момичета, които е избрал един ден да бъдат съпруги и съпрузи на вашите деца.