ЗАЩО БЕЗ ЗАХАР
Нашите тела са създадени да усвояват плодове и зърнени храни в естествено, нерафинирано състояние. Тези храни поддържат кръвната ни захар на сравнително постоянно ниво. Обаче, когато храните, съдържащи рафинирана захар, навлязат в храносмилателната система, кръвната захар се повишава драматично и тялото реагира, сякаш е постъпило огромно количество естествена храна. Затова панкреасът произвежда огромно количество инсулин. Обаче бързото повишаване на кръвната захар е заблуждаващо. За разлика от естествените растителни храни, богатите на рафинирани захари храни скоро се абсорбират и бързото повишаване на кръвната захар приключва за кратко. Тъй като има инсулин, а няма захар, която да навлиза в храносмилателния тракт, нивото на кръвната захар силно се понижава. Не е необичайно тя да падне много по-ниско, отколкото преди консумирането на сладката храна. Когато спадне достатъчно ниско, функциите на челния дял се разстройват от недостатъчното гориво.
,,Изход от депресията” Д-р Нийл Недли
Можете да поръчате книгата на 0895 696 461