ЗАЩО ЗЕЛЕНОЛИСТНИ

Ежедневното консумиране на зеленолистни зеленчуци може да бъде една от най-решителните стъпки, която да предприемете, за да удължите живота си. От всички полезни групи, анализирани от екип изследователи от Харвардския университет, се оказало, че зеленолистните зеленчуци се свързват с най-голямата защита срещу основни хронични заболявания, включително с до около 20 процента намаляване на риска както от инфаркти, така и от инсулти за всяка допълнителна дневна порция.

Представете си, ако имаше хапче, способно да удължи живота ви, при това само с добри странични ефекти. Всички биха го вземали. То щеше да носи милиарди долари печалба на компанията, имала късмета да го създаде. Хора от всякакви професии и от всяко ъгълче на света щяха гръмко да говорят за него.  Но когато това ,,хапче“ е просто ,,консумирайте зеленолистни  зеленчуци“, хората губят интерес.

,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър

Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.

P.S. Има и напълно безплатен вариант на зеленолистен зеленчук, който може да се намери почти във всеки двор – тученицата, ценните качества на която са огромни!