ЗА ДА ЗАПАЗИМ МИРА И ЩАСТИЕТО

Онези, които обичаме, може да проявяват понякога към нас неблагодарност и това може да ни нарани дълбоко. Но тяхното намерение не е било да сторят това. Сатана е, който засилва техните думи и действия пред ума и по този начин хвърля стрела от своята паласка, за да ни прониже. Ние обаче се гневим и се противопоставяме на човека, за когото мислим, че ни е наранил. Но като вършим това, насърчаваме сатанинските изкушения.

Вместо да се помолим на Бога за сила да се съпротивим на Сатана, ние позволяваме щастието ни да се помрачи, опитвайки се да се борим за така наречените „наши права“. По този начин даваме на Сатана двойно предимство. Действаме според нашите огорчени чувства и той ни използва като свои инструменти, за да нараняваме и разочароваме онези, които не са имали намерение да ни наранят.

Изискванията на съпруга понякога може да изглеждат неразумни за неговата жена, но ако тя се успокои, и откровено втори път разгледа въпроса във възможната най-благоприятна светлина, би видяла, че ако се откаже от собствения си път и се покори на неговата преценка, даже и това да е в конфликт за чувствата й, би спасила и двамата от нещастие и би осигурила по-голяма победа над изкушенията на Сатана.

,,Ум, характер и личност” – Елън Уайт  Издателство ,,Нов живот”

Можете да купите книгата: https://newlife-bg.com/product/277/Um-Harakter-Lichnost—

komplekt.html