ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ

Ние сме сътворени и съществуваме в границите на строго определени, непроменими физически и духовни закони. Благословенията, които получаваме са в пряка зависимост от степента в която сме им послушни.

Ако поставим дизелово гориво в кола, която върви с газ и вода вместо моторно масло, до къде ще стигне нашата кола? Изненадващо е все пак, че нашият организъм ще просъществува с отпадъчна храна известно време, но след това ще имаме всичките болести на хората около нас. Едни от най-вредните и рушителни за организма храни са: захарта, белия хляб, тлъстите меса, сладкишите, шоколадът, силно подсладените напитки,кафето, чаят и други. С по-малка вредност, но пак не най-добри като храна са девитализираните готвени храни, консервите и запазени по друг начин храни.

Ние сме чудно устроени. За да поддържаме съвършено здравето си, трябва да се върнем обратно към Едемската диета. За да поддържаме добро здравето си и да не боледуваме, необходимо е: 1) Да излагаме тялото си на слънчева светлина. 2) Да живеем където въздухът е чист и да отваряме прозорците през двадесет и четирите часа на деня. 3) Да правим редовни физически упражнения най-малко три или четири пъти седмично. 4) Да изпиваме шест до осем чаши вода всеки ден. 5) Вегетарианска диета от 75%-85% несготвена (сурова) храна, като сурови зеленчуци, плодове и ядки и т.н. 6) Рано лягане с цел да се осигури достатъчно време за сън. 7) Трябва да имаме чиста съвест. 8) Да се молим за мъдрост и небесно ръководство.

Общение с Бога – Елън Уайт