ЗА ЗДРАВЕТО НА ОЧИТЕ
Доброто здравословно състояние на един човек се отразява най-вече в погледа. Чистите блестящи очи, без зачервявания и подпухнали клепачи, са показател за добро хранене. Съществува дефицит на витамини (А и В2), който се отразява на очите: загуба на зрението, когато има слаба светлина, падане и сухота на миглите, зачервяване на клепачите и т.н. Така наречените цветни зеленчуци (чушки, моркови, домати) са добър източник на витамин А под формата на каротин (провитамин А).
P.S. За здравето на очите имат значение и останалите полезни съставки на храната – витамини, минерали, полезни мазнини, най-вече омега 3 мастни киселини, белтъчини и въглехидрати от непреработени храни. Захарта, рафинираните въглехидрати и трансмазнините са сред най-вредните не само за очите, но и за общото здравословно състояние.
,,Наслади му се“ – Д-р Х.Д. Памплона, Издателство ,,Нов живот“
Можете да купите книгата : https://newlife-bg.com/product-category/health/