ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ

От какво добро ни е лишил Бог? Той иска само да ни спести неблагоразумието да се отдаваме на естествените страсти на плътското сърце. Не можем да се гневим точно когато намерим удоволствията на чиста съвест и задържаме Божието одобрение. Но не пожелаваме ли да се откажем от това? Поддаването на покварени страсти ще ни направи ли по-щастливи? Точно защото няма, затова са поставени ограничения в това отношение.

Следването на импулсите на естественото сърце не съдейства за нашето щастие. И ще станем ли по-добри, ако им се поддаваме? Не! Те ще хвърлят сянка върху нашия дом, и траурна мантия върху щастието ни. Поддаването на естествения апетит само ще навреди на организма и ще го разруши. Затова Господ иска да ограничаваме апетита, да контролираме страстите и да държим в подчинение целия човек. Той е обещал да ни даде сила за това.

Куражът, надеждата, вярата, съчувствието, любовта подобряват здравето и удължават живота. Бодрият ум, ведрият и радостен дух са здраве за тялото и сила за душата. „Веселото [радостното] сърце е благотворно като лекарство“ (Притчи 17:22).

Личност, чиито ум е спокоен и удовлетворен в Бога, стои в пътя на здравето.

,,Ум, характер и личност” – Елън Уайт  Издателство ,,Нов живот”

Можете да купите книгата: https://newlife-bg.com/product/277/Um-Harakter-Lichnost—

komplekt.html