ЗА ИНФОРМИРАН ИЗБОР

Растителните протеини са непълноценни сами по себе си. Когато се комбинират, като се включат различни растителни храни в едно ядене, едните допълват другите и организмът получава всички необходими аминокиселини. Този феномен и познат като ,,допълване“ и е ключът към правилното хранене. Да се комбинират различни видове растителни протеини е просто и вкусно.

Тъй като съдържат по-пълноценни и усвоими протеини, млякото или яйцата допълват всяка растителна храна. Поради това оволактовегетарианската диета е напълно задоволителна, и онези, които я следват, не страдат от никакви липси.

Хората, които следват стриктно вегетарианска диета, също могат да се хранят добре и да приемат висококачествени протеини, подобни на тези в месото, млякото, яйцата и рибата. Това признават днес учени като д-р Мигел Агилар от Висшия съвет за научни изследвания и д-р Джоан Сабате от университета ,,Лома Линда (САЩ). Изисква се внимание и познание в науката за храненето, за да се комбинират оптимално различните растителни храни.

P.S. Преминаването към стриктна вегетарианска диета, без необходимите познания за състава на храните и начините на комбинирането им за  набавяне на незаменимите аминокиселини, може да има сериозни последици. Трябва да се следят нивата на витамините B12 и D. При наличие на заболявания консултът с лекуващия лекар е задължителен!

,,Наслади му се“ – Д-р Х.Д. Памплона, Издателство ,,Нов живот“

Можете да купите книгата : https://newlife-bg.com/product-category/health/