ИЗВОДЪТ ОТ МНОГО ПРОУЧВАНИЯ

Никога досега не е имало такава планина от емпирични проучвания, подкрепящи диетата с непреработени растителни храни.  Днес например можем да получим образ на сърдечните артерии и после да покажем убедително както направиха д-р Дийн Орниш и д-р Колдуел Еселстин Младши, че храненето с пълноценни растителни храни реверсира сърдечносъдовата

болест.

Днес ние имаме познания, даващи ни възможност да разберем как става това. При опитни животни, у отделните хора и в цялата популация приемането на животински протеини повишава нивата на кръвния холестерол.

Сравнения между различни страни на света показват, че населения, които се изхранват с традиционни храни на растителна основа, имат далеч по-ниска честота на сърдечносъдова болест. Изучавания на индивидите в една и съща популация пък показват, че тези, които приемат повече непреработени храни на растителна основа не само имат по-ниски нива на кръвния холестерол, но и страдат по-рядко от сърдечносъдова болест.

Днес ние разполагаме с широк диапазон от факти, получени чрез задълбочени проучвания, показващи, че растителната диета с непреработени храни е най-добрата за сърцето.

,,Китайското проучване“  д-р Кембъл