ИМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА СЪГРЕША

„Имам желание да съгреша, брат Лий“, непринудено казал Освалдино Бомфим на касиера на конференцията, корейски имигрант, работещ в Сао Пауло, Бразилия, в началото на 60-те години.

– Моля те, дайте ми разписка – , добавил Бомфим, докато оставял десятъка си, – преди да

използвам тези пари за свои си работи.

Това, което брат Лий не знаел, е че Бомфим се опитвал да се шегува с нещо, което всъщност разбивало сърцето му. Докато учел богословие, той продавал книги по домовете. Един следобед, той тръгнал от дома си точно с 36 кроцейрос (стара бразилска валута), останала в джоба му. Това била точната сума, която дължал на Бога като десятък. Тежки мисли се въртели в главата му. Ако плати десятъка, преди да е продал книги, той би рискувал да не може да купи храната, необходима за храната на Маркос, 3-годишния му син, който се възстановявал от операция. Но той знаел, че да чака до следващата събота би било опасно, тъй като изкушението да използва парите за лични цели само ще се засили. И така, той решил да не рискува, а да постави Бог на първо място и да Му върне десятъка веднага.
Без никакви останали пари Бомфим потеглил към полето, където работел, за да разговаря с първия си потенциален клиент. След като чул представянето на книгите, клиентът се обадил на свой приятел да дойде да слуша. За негова голяма изненада, и двамата си купили комплект книги, всеки от които бил на цена, за която по онова време можеш да си купиш крава! Въпреки че Бомфим не разполагал с книгите, клиентите написали чек и платили предварително, като помолили Бомфим да им достави книгите, когато ги получи!

Мигове по-късно Бомфим отново бил в офиса на конференцията, вече без желание да съгрешава. Вместо това, той вдигнал на ръце книгите, които приготвил за своите клиенти, хвалейки Бога за способността Му да се грижи за Своите деца! Години по-късно, като директор на Отдела за литературен евангелизъм в Южноамериканската дивизия, Бомфим обучавал колпортьорите как да се доверяват на Господа в своята работа!