ИСТИНСКИТЕ МИСИОНСКИ УСИЛИЯ ЗАПОЧВАТ В ДОМА

„Те и двамата бяха праведни пред Бога, като ходеха непорочно във всичките Господни заповеди и наредби“. (Лука 1:6)

При формирането на връзка с Христос обновеният човек не прави друго, освен да се върне към първоначално определената му връзка с Бога. Първото му задължение е към неговите деца и към близките му роднини. Нищо не може да го извини за пренебрегването на вътрешния кръг, заради по-големия външен кръг. В деня на последния съд майки и бащи ще бъдат питани какво са направили и казали, за да осигурят спасението на душите, за които им е връчена отговорността да отгледат в този свят. Пренебрегвали ли са своите агънца, оставяйки ги на грижата на непознати? Голямото добро, сторено за другите, няма да отмени дълга ни към Бога да се грижим за децата си. Духовното благополучие на вашето семейство стои на първо място.

На майките е възложена най-великата мисия, давана някога на смъртен човек – правилно да обучи и оформи ума на своите деца.

Когато поемате най-близкия до вас дълг, тогава Бог ще ви благослови и ще чуе молитвите ви. Има мнозина, които вършат мисионска работа някъде отвън, докато собствените им семейства са лишени от подобни усилия и пренебрегването им ще доведе до разруха. Първата мисионска работа е да разберем, че любовта, светлината и радостта трябва първо да навлязат в домашния кръг. Нека не търсим някакво голямо въздържание или мисионска работа, която да извършим, докато първо не сме изпълнили дълга си към дома. Всяка сутрин трябва да мислим: „Какво добро дело мога да сторя днес? Каква нежна дума мога да изрека?“ Любезните думи у дома са благословена слънчева светлина. Съпругът се нуждае от тях, съпругата се нуждае от тях, децата също. Желанието на всяко сърце трябва да бъде да създава небе тук на земята, доколкото това е възможно.

Душа, спасена във вашия домашен кръг или в квартала ви, чрез вашите търпеливи, усърдни усилия, ще принесе както почит на Христовото име, така и ще заблести ярко върху короната ви, също както, ако сте намерили душа в Китай или Индия.