КАКВО НАПРАВИХ, ЗА ДА ЗАСЛУЖА ТОВА?

 

Понякога ние се чудим „Какво направих, за да заслужа това?” или „Защо Бог трябваше да ми направи това?” Ето едно чудесно обяснение!

Една дъщеря разказвала на майка си как всичко в живота и се обърквало, провалила се по алгебра, приятелят й скъсал с нея и най-добрата й приятелка щяла да се мести в друг град.

През това време майка й печала торта и попитала дъщеря си дали иска едно парче и дъщерята казала „Да мамо, харесвам тортата ти.”

„Ето ти малко олио”- предложила майката. „Гадост”- казала дъщерята.

„Ами няколко сурови яйца?”  „Това е противно мамо!”

„А желаеш ли малко брашно тогава? Или може би сода за хляб?” „Мамо, всичко това е отвратително!”

На това майката отговорила: „Да, всички тези неща изглеждат лоши сами по себе си. Но когато се сложат заедно по правилния начин, те правят чудесна и много вкусна торта!

Бог работи по същия начин. Много пъти ние се чудим.Защо Той ни оставя да преминаваме през толкова лоши и трудни моменти. Но Бог знае, че когато Той допуска тези неща по Неговия ред, те винаги работят за добро! Ние просто трябва да Му се доверим и те ще донесат нещо чудесно!

Бог ти изпраща цветя всяка пролет и изгрев всяка сутрин. За каквото и да искаш да поговориш, Той ще те слуша. Той може да живее на всяко място във вселената, но Той е избрал твоето сърце.

 

Живота може да не е партито, на което сме се надявали, но докато сме тук ние трябва да танцуваме добре.