КАЛНА БОЯ

 

Английска компания разработила продукт, наречен „кална боя”. Жителите на градовете могат да боядисат джиповете си с тази боя и така да създават впечатление, че са били на лов или на риба без да напускат града. Калта дори е филтрирана, за да няма камъчета и боклуци, които биха могли да наранят боята на колата. Компанията твърди, че продуктът се продава добре.

Има нещо във всеки от нас, което ни кара да отдаваме на външния си вид повече внимание, отколкото на това, което сме отвътре. По тази причина много хора са склонни да удължават разказите си или да разкрасяват спомените си. Но не трябва да бъде така в живота ни, след като сме станали последователи на Исус.

Апостол Павел предупреждава Тимотей за хора в църквата, които имат вид на благочестие, но са отречени от силата му. „Те дават вид, че са „благочестиви”, но поведението им отрича неговата валидност. Пази се от такива” (II Тимотей 3:5, версия на Филипс).

Това, което има значение, е вътрешната реалност на един Христоподобен живот, защото тя ще произведе външните белези на вяра.

Властта на Павел да наставлява църквата за духовните истини идва чрез страданието му, а не чрез „пръскане на кал”. „Аз нося на тялото си белезите на Господ Исус”, казва апостолът (Галатяни 6:17).

Бог ни призовава към истински живот днес.

Дали си изграждаме Външна „духовна” фасада, а нямаме нужната почит към Бога в сърцата? Да помним, че нашата гордост поставя преграда и пречи да имаме в своя живот светлината.

 

„Имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; също такива отбягвай.“ 

II Тимотей 3:5

 

АКО СТЕ ИСТИНСКИ ЗА БОГА, НЯМА ДА БЪДЕТЕ ФАЛШИВИ ЗА ДРУГИТЕ.