КАПАНИ В ХРАНЕНЕТО

Антрополозите са на мнение, че в началото на човешката история хората са консумирали основно плодове и че преди появата на техническия прогрес, довел до производството на рафинирани храни като прости захари, азнини, олиа и др., храненето на земеделските общности е имало ниска енергийна стойност.

Храните предлагани в ресторантите за бързо хранене, съдържат много повече мазнини в сравнение с тези в сравнение с тези, приготвени в домашни условия. И става така, че похапването в ресторанти за бързо хранене,  два пътиседмично за период от една година ще доведе до увеличаване на мастната тъкан с 8 кг вследствие високата енергийна стойност, съдържаща се в закупената храна.

Изследователите от Националния център по хранене в Кембридж, Англия, смятат, че изключително високата стойност на повечето от предложените в тези ресторанти храни поставя хората в условия, за които системите за контрол на апетита не са били устроени. А тези, които вярват в доклада за сътворението от Свещеното Писание, си дават сметка, че препоръчаната от самото начало храна за човека не е криела подобна опасност (Obesity Reviews 2003; 4:187-194).

,,Погрижи се за сърцето си“  –   Издателство ,,Нов живот”