КОГАТО СМЕ ВИНАГИ ГЛАДНИ
Щом калориите се разделят от фибрите (постъпват от храна без фибри), може да започнем да получаваме сигнали да ядем, да ядем и да ядем още повече. Винаги сме гладни, защото организмът ни не получава сигнал, че сме яли достатъчно, макар да трупаме калории. Ако не сме изяли нашите 100 грама фибри за деня, организмът ни започва да се пита“,,Какво става? Гладувам ли?“
Един от проблемите може да бъде, че хората просто не знаят какво са фибрите. Повече от половината запитани американци мислят, че стекът представлява значителен източник на фибри. Фибрите обаче се срещат само в растения. В месото, млечните продукти или яйцата няма никакви фибри, а в нездравословните храни обикновено има малко фибри или те напълно отсъстват (например рафинирани зърнени храни).
,,Можем без диети“ д-р Майкъл Грегър