КОГАТО ТЕМПЕРАТУРАТА Е  ВИСОКА

При всички случаи на треска неколкодневна диета на течности ще намали тежестта на протичане и ще даде на стомаха нужната му почивка. Пийте обилно вода, тъй като тя разрежда и отнася токсините чрез бъбреците.

Препоръчителни са всички видове плодови сокове, особено портокаловият, но те трябва да се дават без добавена захар, тъй като захарта ще повиши температурата и ще доведе до повишаване на киселинността на кръвта. Ако е необходимо подслаждайте напитките с мед и винаги когато е възможно, използвайте пресни плодови сокове. Когато температурата спадне, консумирайте лека  пълноценна храна като соево мляко, бульон, кафяв ориз или банани.

Често употребявани при треска билки под формата на чай са: лайка, котешки нокът, листа от малина, сънлив бряст, джинджифил. Тези чайове могат да бъдат подправени  с лимонов сок и мед. Индианците са използвали чай от листата и стъбълцето на дафина за компреси и за пиене, като така намалявали високата температура.

P.S. Температурата следва да се следи редовно и при незадоволителен резултат трябва да се приложат антипиретици с по-силно действие! Не трябва да се допускат стойности над 38 градуса. Наблюдението от лекар е изключително важно!

,,Лекарства от природата” IV част  Издателство ,,Нов живот”