КОНСУМИРАЙТЕ НЕЩО ИСТИНСКО

Изследване на здравето на жените в Айова, което проследило повече от трийсет и пет хиляди жени в продължение на десетилетия, установило, че по-големият прием на броколи и други кръстоцветни зеленчуци бил свързан преди всичко с по-нисък риск от заболяване от Неходжкинов лимфом. По подобен начин  изследване на клиниката Мейо е установило, че при хората, които консумират около пет или повече порции зеленолистни зеленчуци седмично, вероятността да заболеят от лимфом е наполовина в сравнение с онези, които консумират по-малко от една порция седмично.

Част от предпазния ефект на растителните храни може да се е дължал на антиоксидантните свойства на плодовете и зеленчуците. По-големият прием на антиоксиданти при хранене се свързва със значително по-нисък риск от лимфом. Забележете, че казах ,,прием при хранене“, а не прием на хранителни добавки. Добавките съдържат само няколко  избрани антиоксиданта, докато вашият организъм разчита на стотици от тях, действащи синергично за създаването на мрежа, която помага на организма за освобождаване от свободни радикали. Високи дози само от един антиоксидант може да нарушат този деликатен баланс и на практика да отслабят способността на организма да се бори с рака.

Когато купувате добавки с антиоксиданти, може да харчите пари, за да живеете по-кратко. Запазете парите и здравето си като консумирате нещо истинско – храна.

,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър

Авторът предупреждава съветите, дадени в книгата, да се прилагат след консулт с личния или лекуващия лекар.