КОРТИЗОЛЪТ ПОД КОНТРОЛ
Само едно хранене с високо съдържание на животински протеини може почти да удвои нивото на кортизол, хормонът на стреса, в кръвта до половин час след консумирането му. Дайте на някого рачешко месо, риба тон и сирене Котидж и до един час нивото на кортизола в слюнката им рязко ще се повиши. Дайте на някого вместо тях ечемичена супа и зеленчуков стър-фрай и нивото на кортизола спада след храненето. Представете си че консумирате месо или млечни продукти хранене след хранене, ден след ден. Притеснителното в случая е, че можете хронично да стимулирате вашите надбъбречни жлези. Често се случва да нямаме контрол над стреса в нашия живот, но поне можем да вземем някои мерки по отношение на храненето, които да помогнат да държим кортизола под контрол.
,,Можем без диети“ д-р Майкъл Грегър