Преди години, Рут Бел Греъм, съпруга на евангелизатора Били Греъм, видяла знак край пътя: „Край на строежа. Благодарим ви за търпението.” С усмивка тя казала, че желае да изпишат тези думи на надгробния й камък.

След смъртта й през юни, 2007 г., желанието й било изпълнено. На паметната плоча е изписан китайския знак за праведност (г-жа Греъм е родена в Китай), последван от думите, които я накарали да се усмихне.

Всеки последовател на Христос може ,да сподели увереността, че Божията вярност ще ни преведе през този период на духовно изграждане на земята. Ние повтаряме думите на възхвала на апостол Юда: „На Онзи, Който може да ви пази от препъване и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава, на единствения Бог, наш Спасител чрез Исус Христос, нашия Господ, да бъде слава и величие, господство преди всички векове и сега, и до всички векове” (Юда 1:24-25).

Днес се намираме в строителната зона. Посланието на Юда ни предизвиква да растем във вяра, да се молим в Духа, и да останем обкръжени от Божията любов (cт. 20-21). Но този строеж не е егоцентричен процес. Ние трябва да показваме милост към другите и да избавяме хората, които са в опасност от духовна разруха (ст.22-23).

Един ден нашият строеж ще бъде завършен – перспектива, която заслужава много повече от една усмивка.

 

“На Онзи, Който може да ви пази от препъване и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава.” Юда 1:24

 

ЗА ДА ИЗГРАДИМ БЛАГОЧЕСТИВ ЖИВОТ, НЕКА БОГ ДА БЪДЕ АРХИТЕКТ И НЕГОВОТО СЛОВО – ПЛАНЪТ.