КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ?

 

Да видим – Коя е наболялата криза на деня? Възможно е да е тероризмът с неговите непредсказуеми заплахи. Или икономиката, която внушава страха, че парите ще свършат преждевременно. Може би е лична криза без предвидимо разрешение -трагедия или провал, които изглеждат непоносими.

Преди да се свлечем под товара на своите натрупани страхове, добре ще бъде да се върнем назад към историята на една жена, живяла през 20 век, която понесла невероятно страдание, физическа и сърдечна болка, но с благодат.

Кори тен Бум живяла при пъклените условия на нацистките концентрационни лагери – място, където надеждата била изгубена за повечето хора. Тя оцеляла, за да разказва историята си на непоколебима вяра и твърда надежда в Бога. Тя видяла отблизо лицето на злото. Видяла някои от най-жестоките неща, които човек може да направи на себеподобния. И когато излязла от всичко това, казала следното: „Ако гледате на света, ще изпаднете в скръб. Ако се взирате в себе си, ще изпаднете в депресия. Но ако гледате към Христос, ще намерите почивка”.

Къде гледате? Съсредоточили ли сте погледа си върху света и неговите опасности? Вторачили ли сте се в себе си, надявайки се да намерите собствени отговори? Или гледате към Исус, начинателя и усъвършителя на вашата вяра? (Евреи 12:1-2). В този несигурен свят трябва постоянно да гледаме към Него.  

„Нека тичаме… като насочваме своя взор към Исус.“ Евреи 12:1-2 

КОГАТО СВЕТЪТ ВИ СЕ РАЗПАДА, ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ИСУС ДА ГО ЗАПАЗИ ЦЯЛОСТЕН.