КЪДЕ Е ПРИЧИНАТА

Много от моите пациенти не разбират естеството на греха и неговите последици. Тъй като мнозина смятат, , че Бог е този, Който унищожава, те имат хронично чувство на несигурност и страх. Но помислете за следното: Ако никога не си миете зъбите, ще ви изненада ли, ако се развалят? Би ли изпратил Бог ангел от небето, за да ви ги оправи? Какво ще стане, ако се молите всеки ден за здрави зъби, но не ги миете? Какво бихте очаквали да се случи? Развала!

Да предположим, че сте скочили от Емпайър Стейт Билдинг. Ще ви изненада ли, ако се убиете, когато се блъснете в настилката? Би ли изпратил Бог ангел да ви убие, при сблъсъка с настилката? Какво ще стане, ако, докато падате, се молите за добро здраве и дълъг живот? Какво бихте очаквали да се случи? Смърт!

Представете си, ако сте изневерили на съпруга си. Не очаквате ли да изпитате понижено самочувствие, вина, тревожност и срам?  Би ли изпратил Бог ангел от небето, за да опустоши вашето самоуважение и да съсипе брака ви?

Грехът унищожава, защото включва живот, извън универсалните принципи, на които Бог основава живота и здравето. Тези принципи са естествени и морални. Освен това грехът съществува извън Божия Закон за любовта и свободата. Всъщност грехът е беззаконие. Божият закон за любовта и свободата не е просто набор от произволни правила, създадени от могъщо божество. Точно обратното, Божият закон за любовта и свободата произлиза от Неговия характер. Всъщност принципите, които управляват съществуването ни и движението на Вселената, са базирани на този закон.

,,Може ли да е толкова лесно“ д-р Тимъти Дженингс  – vrati_kam_poznanieto@abv.bg