ЛЮБОВТА КЪМ ДЕЦАТА Е РЕШАВАЩА

Първите три години са критични за създаване на емоционални, умствени и социални връзки. Когато родителите са нежно привързани към децата си, те развиват у тях добро отношение към заобикалящото ги общество. Когато мозъчните центрове, които изработват положителни емоции, като любов, вяра, радост и други, действат, хормоналният поток нараства и имунната система работи с пълен капацитет!

По време на пубертета хормоналната активност достига друг висок връх. По това време се преживяват силни чувства и има нов тласък за поява на мозъчни мрежи. Характерът, оформен през първите три години,  може да бъде здраво утвърден по време на пубертета. Добрите отношения на любов между различните полове и умението за общуване се заздравяват. Добрите връзки в мозъка се заздравяват. През периода на пубертета се отварят нови възможности за оформяне на нови знания, за усилване на имунната система и за коригиране на начина на живот.

Пластичността на мозъка и бързото умножаване на комуникационните и експерименталните мрежи в него са феноменални по време на тези два ранни периода на развитието. Имунната система, основа на здравето през целия живот, се изгражда през тези периоди и се обновява с главозамайваща скорост.

,,Силата на ума“   Издателство ,,Нов живот“

Можете да поръчате на: https://newlife-bg.com/category/56/Zdravosloven-zhivot.html?p=2