МИСЛЕТЕ ЗА ВЪЗВИШЕНИ НЕЩА

Размишлението  върху възвишени теми е огромно благословение. Свещеното писание ни дава мъдър съвет: ,, Най-накрая, братя, всичко, което е истинно, което е честно, което е праведно, което е чисто, което е любезно, което е благодатно, ако има нещо добродетелно и ако има нещо похвално – това зачитайте“.

Библията ни съветва да насочваме мислите си към възвишени неща като истина, честност, чистота и доброта. Ако искаме да се справяме със стреса и да го накараме да работи за нас, вместо против нас, трябва да се насочим към ободряващи теми. За съжаление, повечето от нас имат склонност да виждат негативното. Лесно е да забравим многото добри неща от миналото и днес. Склонни сме да се съсредоточаваме върху проблемите.  Трябва да се стремим да мислим за това, което имаме – вместо за това, което нямаме. Да не допускаме лошото да засенчи доброто, но по думите на стария химн, нека ,,да преброим многото си благословения – да ги назовем едно по едно“. Такова отношение ще укрепи имунната ни система и способността да се справяме с трудностите. Един съвет, който ще помогне на всички хора, стремящи се да управляват стреса: Няма нищо, което да подобрява повече здравето на тялото и душата, от духа на благодарност и прослава.

Някои семейства по навик изричат благодарствена молитва към Бога преди хранене. Това е добро начало, но духът на благодарност и прослава надхвърля няколкото кратки молитви всеки ден. Той представлява постоянно отношение на благодарност за всички добри дарове, които ни е дал Бог. Такова съзнание за Божиите благословения ще бъде силна защита срещу стреса.

,,Изход от депресията” Д-р Нийл Недли

Можете да поръчате книгата на 0895 696 461