МНОЖЕСТВО СЪВЕТНИЦИ

 

През октомври 1962 г. светът затаи дъх, когато Съединените Щати и Съветският Съюз стояха на ръба на ядрена война. Премиерът Никита Хрушчов беше дал ракети с дълъг обсег на действие на Куба и президентът Джон Кенеди изиска незабавно да се махнат. Напрежението беше изключително високо.

Кенеди телефонира на трима бивши американски президенти, за да поиска съвета им. Хърбърт Хувър се беше сблъскал с икономическите проблеми на Голямата Депресия, Хари Труман беше завършил Втората световна война, а Дуайт Айзенхауер беше служил като Върховен командир на съюзническите войски в Европа. Всеки от тях имаше ценен опит, който да сподели. След като Кенеди поиска мнението на всичките си съветници в Белия Дом, бе предприет балансиран курс на действие, който премахна кризата. Войната беше предотвратена.

Библията ни насърчава да търсим съвета на мъдри хора. В Притчи 11:14 се казва: „Където няма мъдро ръководене, народът пропада, а в многото съветници има безопасност.” Думата, преведена като „ръководене”, е еврейско морско понятие, което се използва за управляване на кораб. Мъдростта на благочестивите съветници може да ни помогне да управляваме в правилна посока.

Намирате ли се в криза? Истински мъдрият човек е отворен за съвета и прозрението на другите. Защо не потърсите с молитва съвета на някои благочестиви вярващи днес?

Когато сте в криза и тя застрашителна става, не трябва сами да оставате в тази борба. Търсете съвети от Божии хора, тогава пред Божия трон представяйте всичко с молба.

 

“В многото съветници има безопасност.” Притчи 11:14

 

АКО ТЪРСИТЕ МЪДЪР СЪВЕТ, УМНОЖАВАТЕ ШАНСОВЕТЕ СИ ЗА ДОБРО РЕШЕНИЕ.