МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПАСНО

Заради забавянето на метаболизма и повишения апетит, които съпровождат отслабването, устойчивото отслабване изисква постоянен калориен дефицит от триста до петстотин калории дневно, което може да се постигне без да се намалява размерът на порциите, просто с намаляване на калорийната плътност на храненията. Изпълнението на горното може да доведе  до рядката комбинация от отслабване и повишаване както на качеството, така дори и на количеството на консумираната храна.

Бременните жени или кърмачките, онези, които имат активна инфекция или вече са с поднормено тегло, не трябва да прибягват до сериозно намаляване на калориите по никакъв начин, а всички, които са на лекарства или с хронично заболяване, включително диабет, сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване, или анамнеза за припадъци, трябва да правят това само под ръководството на лекар.

Продължителното гладуване само с вода вече не се препоръчва като опция за клинично лечение при затлъстяване поради свързаните с него рискове и усложнения. Гладуването за повече от ден или два трябва да става само под строг лекарски надзор!

,,Можем без диети“  д-р Майкъл Грегър