МУСАКА ОТ ТИКВИЧКИ
Продукти:
3-4 средни тиквички
100 г сурови слънчогледови семки
1 кафена чаша просо
1 глава лук
1 морков
3 яйца
2-3 шкилидки чесън
Копър, сол
Тиквичките се нарязват на кръгчета
Лукът се нарязва на ситно
Морковът се настъргва, чесънът се пресова
Слънчогледовите семки се смилат
Просото се вари около 10 мин. с малко сол
Яйцата се разбиват.
Тиквичките се омесват с пресования чесън (или чесън на прах), лука и моркова и се посоляват.
В намазана с мазнина тавичка се реди ред от половината смес с тиквичките, ред просо, ред слънчогледови семки и останалата половина от тиквичките.
Налива се топла вода до нивото на тиквичките
Пече се в умерена фурна – около 180 гр до готовност
Ястието се залива с разбитите яйца поръсва се с копър и се допича.