МУСАКА ОТ ТИКВИЧКИ

Продукти:

3-4 средни тиквички

100 г сурови слънчогледови семки

1 кафена чаша просо

1 глава лук

1 морков

3 яйца

2-3 шкилидки чесън

Копър, сол

 

Тиквичките се нарязват на кръгчета

Лукът се нарязва на ситно

Морковът се настъргва, чесънът се пресова

Слънчогледовите семки се смилат

Просото се вари  около 10 мин. с малко сол

Яйцата се разбиват.

Тиквичките се омесват с пресования чесън (или чесън на прах), лука и моркова и се посоляват.

В намазана с мазнина тавичка се реди ред от половината смес с тиквичките, ред  просо, ред слънчогледови семки и останалата половина от тиквичките.

Налива се топла вода до нивото на тиквичките

Пече се в умерена фурна – около 180 гр до готовност

Ястието се залива с разбитите яйца поръсва се с копър и се допича.