НАД МЪГЛАТА ОТ СЪМНЕНИЯ

„Дерзайте и нека се укрепи сърцето ви, всички, които се надявате на Господа!“ (Пс.31:24)

Дори християни с дълъг опит често са нападани от най-ужасни съмнения и колебания. Не трябва да смятате, че вашият случай е безнадежден поради тези изкушения. Надявайте се на Бога, уповавайте се на Него и си почивайте в обещанията Му.

Когато дяволът идва със своите съмнения и неверие, затворете вратата на сърцето си. Затворете и очите си, за да не гледат дяволските сенки. Погледнете нагоре и съзерцавайте вечните неща, и така ще имате сила всеки час. Изпитът на вашата вяра е много по-скъпоценен от злато. Прави ви способни да се борите в Господнята битка.

Сатана се свързва с всеки, който се свързва с него. Ако успее да получи тези, които имат опит в религията, те ще бъдат най-ефективните му агенти за достигане до подобните на тях. Така ще обгърне душите им с неверие. Не трябва да си позволявате да допускате каквито и да било съмнения в съзнанието си. Не угаждайте на дявола дотолкова, че да разказвате за ужасното бреме, което носите. Всеки път, когато го правите, дяволът се радва на способността си да ви контролира и на факта, че сте загубили от погледа си Исус Христос, вашия Изкупител.

Трябва да изявяваме Него, Който ни е призовал от тъмнината в Своята чудна светлина. Именно чрез жива вяра си почиваме в тази светлина. Чрез жива вяра се радваме ежедневно в нея. Не трябва да изговаряме на глас съмненията и изпитанията си, защото те нарастват все повече винаги, когато говорим за тях. Всеки път, когато ги разказваме, Сатана печели победа. Но когато заявяваме: „Ще поверявам душата си на Него – Верния Свидетел, тогава показваме, че сме се предали на Исус Христос безрезервно и че Бог ни подарява светлина и радост в Него.

Човекът, който обича Бога, се издига над мъглата от съмнения. Сдобива се с ярка, обширна, дълбока и жива опитност и става смирен човек с Христоподобен характер. Душата му е посветена на Господа и е скрита с Христос в Бога.