НЕБЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СПЕЧЕЛИ

„Но бдете всякога, и молете се, за да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане и да стоите пред Човешкия Син“ (Лука 21:36).

Събитията в света показват, че предстоят тревожни времена. Всекидневниците са пълни със статии за ужасни конфликти днес и мрачни прогнози за близкото бъдеще. Постоянно стават жестоки грабежи, стачките са нещо обичайно, навсякъде се извършват кражби и убийства. Хора, обладани от демони, отнемат живота на мъже, жени и малки деца.

Всичко в света е под тревога. Белезите на времето са застрашителни. Настъпващите събития хвърлят сенките си пред нас. Божият Дух се оттегля от земята и едно след друго следват нещастия по море и суша – урагани, земетресения, пожари, наводнения, убийства от всякаква величина (…) Хората се събират под знамето, което са избрали. Непрекъснато очакват и наблюдават движенията на своите предводители. Има и такива, които очакват и наблюдават и работят за явяването на нашия Господ. Друга една група се е строила под знамето на великия измамник. Мнозина вярват с цялото си сърце и душа, че има ад, от който трябва да избягаме, и небе, което трябва да спечелим.

Кризата постепенно се промъква към нас. Слънцето, блестящо на небето, прави своя обичаен кръг (…) Хората ядат и пият, садят и градят, женят се и се развеждат. Търговци все още купуват и продават. Други се борят за все по-високи постове. Любители на удоволствията все повече търсят забавления, но часът на изпитанието наближава и всеки един случай ще бъде решен веднъж завинаги (…)

През вековете до нас тържествено достигат предупредителните думи на нашия Господ, казани на Елеонския хълм: „Пазете се и внимавайте да не би сърцата ви да натегнат от ядене и пиене, от грижите на този свят и този ден да дойде, когато не го очаквате“.