НЕВЪЗМОЖНОТО Е ВЪЗМОЖНО

 

Обявата гласеше:
«Продава се вила на брега на морето, 3 етажа. Басейн и градина. Цена – $1».
– Каква тъпня! – промърмори клошарят, намачка вестника с обявата и го хвърли обратно в кофата за боклук, откъдето преди минути го беше извадил и прегледал.
Тръгна да обикаля около луксозните къщи с дворове като от рекламно списание за имоти. Понякога в контейнерите на тези улици имаше килограми изхвърлена храна. Доста свястна. Клошарят обичаше тези квартали край морето.
На дувара на една от помпозните вили видя надпис: „Продава се. 3 етажа. Басейн и градина. Цена – $1».
«Да не би да е грешка някаква, изпуснати числа?» – помисли си клошарят и цъкайки с език продължи нататък. Като излезе на магистралата вида билборд: «Продава се вила на брега на морето, 3 етажа. С басейн и градина. Цена – $1».
Позамисли се клошарят. Стана му интересно кой безумец може да напише такова нещо и реши да провери все пак. Нямаше какво да губи освен последния си долар в скъсания джоб.
Върна се при вилата с обявата на дувара. Притеснено натисна бутона на порталния звънец. Мина време докато му отвори красива жена. Явно, че дворът беше големичък…
– Да?
– Извинете, идвам заради обявата. Това някаква шега ли е?
– Какво говорите?! Всичко е точно.
– Питам за цената: 1 долар? Сериозно ли?
– Да. 1 долар. Ако представлява интерес можете да разгледате имота.
Във възторг от видяното, клошарят даде последният си долар и стана горд собственик на имот от приказките, за който никога дори не беше и мечтал. Но все пак искаше да разбере, защото цената е толкова ниска. Попита старата собственичка. Тя се усмихна и каза:
– Мъжът ми преди смъртта си е написал завещание. В него разпорежда да продам тази вила и парите от продажбата да преведа по сметката на любовницата му. Не мога да не изпълня последната му воля. Нали така? Обявата виси половин година вече… Вие сте единственият, който позвъни. Всичко най-хубаво.
И жената си тръгна.
Шанс се дава на всички. Трябва само да повярвате, че невъзможното е възможно!