НЕОПРАВДАН РИСК

iУстановено е, че хората, страдащи от възпаление на затлъстял черен дроб, консумират повече храни от животински произход (холестерол) и по-малко растителни мазнини,  фибри и антиоксиданти.

За да се изследва връзката между хранителния режим и тежкото чернодробно заболяване, около девет хиляди американци били изследвани в продължение на тринайсет години. Изследователите отбелязват, че най-важното им откритие може би е, че консумирането на холестерол е съществен предиктор за цироза и чернодробен рак. При хората, консумирали ежедневно количеството холестерол, съдържащо се в два Макмъфина или повече, се наблюдавал два пъти по-голям риск от хоспитализиране или смърт.

Най-добрата профилактика – избягването на излишни калории, холестерол, наситени мазнини и захар.

,,Можем да сме здрави” Д-р Майкъл Грегър