НЕРАЦИОНАЛНИ ПРОМЕНИ

Добитъкът е затлъстял, като му се дават антибиотици и ускорители на растежа, които произвеждат по-бързо по-големи животни, с по-сочно месо и с почти два пъти повече тлъстина, отколкото добитъкът, който пасе. Земеделските продукти се обработват, рафинират, концентрират, подсладяват, осоляват се и химически се променят, за да създадат вкусови усещания, които правят храните желани, но богати на калории и поразяващо бедни на хранителни вещества. Рекламите и масовият маркетинг провокират търсене, от което се получават печалби и дебели хора.

Отгледаните в домашни условия непреработени храни са балансирани. Рафинирането отнема по-голямата част от съдържанието им на целулоза и хранителни вещества. Обработването ги прави по-калорични, отнема от хранителността  и  допринася за привикването  към многобройните им химически вещества. Вземете 7 килоргама захарно цвекло, отнемете от него целулозата и хранителните вещества и ще получите един килограм чиста захар!

,,За твое здраве“ – д-р Ханс Дийл   Издателство ,,Нов живот“