НЕ ИЗПУСКАЙ ПРАВИЛНАТА ПОСОКА

Представете си малка платноходка, която плава от едно към друго близко пристанище и трябва да достигне до брега преди мръкване, когато посоката на вятъра вече няма да е така благоприятна. Ако морякът, вместо да управлява по правилата на навигацията, се отдаде на удоволствия и веселие, ще изгуби своята цел и може да се окаже, че е стигнал до друг бряг. Възможно е и да не оцелее.

В живота на човека неговото тяло е точно като малка платноходка. Ако разумът изостави целта, забрави намерението си и устройството на тялото и се отдаде на свръхстимулацията на небцето с изкуствени продукти, в края на краищата биохимичната система на организма ще стане неспособна да се справя с постоянно прииждащата лъжлива информация.Така неизбежно ще се стигне до увреждания и страдания.

Примитивно и просто е да се мисли, че напитките, подсладени с всякакви видове доставящи удоволствие химикали, могат да заместят чистата вода, от която организмът се нуждае толкова много. Някои от тези химически вещества като кофеин, аспартам, захарин и алкохол чрез своите ефекти върху мозъка повлияват химическите процеси в клетките.

,,Твоето тяло плаче за вода“   Издателство ,,Нов живот“

Можете да купите книгата: https://newlife-bg.com/product-category/health/